Ik ben Anouck, ontwerpster achter het merk Design by A.

Mijn ontwerpen zijn geïnspireerd op vergankelijkheid en de schoonheid van slijtage. Zo zie ik het perfecte in het imperfecte.

Structuren in mijn dagelijkse leven, zoals een gebarsten tegel, een verroest stukje metaal waar de meeste mensen voorbij lopen, fascineren en inspireren mij. Dit weerspiegelt zich ook in mijn persoonlijkheid want ik ben een positief ingestelde persoon die het mooie ziet in de kleine dingen.

Vanuit een gietproces ontwerp ik juwelen, waar ik maar gedeeltelijk controle over heb. Ik laat mij leiden door het materiaal en speel met de edelstenen en hun reactie op het contact met zilver. De leegtes die ontstaan zijn even interessant als de edelstenen die wel aanwezig blijven.

Wedstrijden

HRD AWARDS 2015: pearl necklace

Our mind is playing tricks on us. Our sense of reality is based on what we see and what we process in our mind. 

Illusion is a distortion of the sense.

While illusions distort reality, they are however commonly shared by most people. For example: what defines a pearl necklace? Is it the shape, of the pearls, of…?

If I tell you this is a pearl necklace, why wouldn’t it be?

HRD AWARDS 2009: "A night at the opera"

Geïnspireerd op Farinelli, de beroemde castraat. Castraten verloren hun vruchtbaarheid voor het behoud van hun (vrouwelijke) stem.

Mijn juweel is een herinnering aan wat ze kwijt zijn, aan hun mannelijkheid en vruchtbaarheid.

Een handjuweel waarin men zijn verloren vruchtbaarheid met zich meedraagt, in een handtasje, een verwijzing naar de vrouwelijke stem.

15de silver triennial duitsland 2007

Zilveren schaaltjes, opgebouwd uit draadconstructie.